Happy B day to me.

Ovo je zakašnjeli rođendanski post koji nisam stigla da objavim prije a ni na dan rođendana. Svake godine se radujem svom rođendanu i svim divnim ljudima koji izdvoje  vrijeme da upravo meni napišu tih nekoliko redova prekrasnih riječi i iskrenih želja.

Ove godine, rođendan me je dočekao u nekom čudnom raspoloženju. Previše obaveza, malog povremeno i pozitivnog stresa te nekog brzog tempa. I ja kao i svi povremeno imam blagi pad energije, neke loše misli i neobjašnjivo neraspoloženje. Često razgovaram i sa onima koji su stručni za ove stvari i koji mi uvijek daju isti savjet. Odmori se. Posveti se sebi.

Sedmica prije rođendana je bila upravo takva. Budila sam se sa tupim osjećajem u želudcu, naveče u krevet bih išla zabrinuta i neraspoložena bez ikakvog razloga. Čak sam se u petak probudila, došla na posao i kolegici počela da plačem. Kada me je pitala šta je razlog, rekla sam da ne znam. Da samo osjećam blagi pritisak i da moje tijelo treba odmor i bjeg od svakodnevnice. Tad je izgovorila rečenicu koju nikad neću zaboraviti i koja me je u potpunosti vratila u moju realnost.

Rekla je: Emina, ko danas može da se pohvali sa 15 prijateljica koje si pozvala na svoj rođendan a da su to osobe sa kojima komuniciraš svaki dan i beskrajno te vole? Ko ima osobu pored sebe koja te voli, pazi i ponaša se kao da ti je svaki dan rođendan? Ko ima porodicu da je sa njom tako blizak i da spremaju tortu nekoliko dana unaprijed?

To je zaista tako! Ovo je bio jedan od mojih ljepših i dražih rođendana. Sretna sam što sam u svojoj 32.godini shvatila da sam bogata žena, da me okružuju lijepe, pametne, obrazovane i sposobne žene. Da imam osobu koja je tu uz mene uvijek. Da imam porodicu koja je moja najveća podrška i zauvijek najbolji i najjači oslonac.

Ne mogu a da ne kažem da me je prošla godina života naučila raznim stvarima. Bezbroj uspona i padova, ali i uspjeha, napredovanja, nadograđivanja mene kao ličnosti. Ove godine bih voljela da budem mudrija. Manje brzopleta, malo više promišljena i nikako osoba koja reaguje na prvu. Mislim da me to najviše i muči i da u takvim situacijama nikada nisam dobra po sebe. Ali isto tako, kako moja mama kaže ” ti si sine samo iskrena, čistog srca ” i možda je najbolje da to tako i ostane.

Do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *