Hello sun 😊

Malo sam promjenila raspored objava budući da je trebalo da bude rođendanski post bloga. Međutim, šta je veći selflove od toga da vodimo brigu o sebi, svom zdravlju i preparatima koje unosimo u organizam?

Umjesto rođendanskog posta, ide post o D vitaminu koji je jedan od najvažnijih vitamina za naš organizam. Stavit ću naglasak na nas sa vitiligom, i preporuka je unositi D vitamin tokom cijele godine a posebno u periodima kada smo više izloženi suncu. Već sam ranije pisala o važnosti unosa ovog vitamin, na koji način ga ja pijem i koliko jedinica. U principu, po mom mišljenju i nije toliko važan proizvođač, koliko je važna redovna konzumacija. Eh sad, šta god da radimo, kupujemo i koristimo tražimo da je najbolje i ja sam onaj tim kojeg uvijek privuče pakovanje za početak. Sastav i

svi drugi benefiti su naravno važni, ali ono zbog čega je D vitamin u obliku gumenih bomobona moj favorit, pišem u nastavku.

Sasvim slučajno sam otkrila sjajnu ekipu Health Focus ( www.healthfocus.store), saznala da rade sjajne stvari i da su zahvaljujući njima odlčni proizvodi konačno u Bosni I Hercegovini. T-RQ vitamin D3 važan je za naše kosti, zdrave zube, funkciju mišića, normalnu funkciju ćelija, podržava imunološku funkciju, mozak i nervni sistem. Podržava funkciju pluća i zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Sunčev vitamin u pakovanju ima 60 gumenih bombonica koje su neodoljivog voćnog ukusa. Za mene je konzumacija vitamina u obliku bomobonica mnogo jednostavnija. Preporučena dnevna doza je 2000 IU. Ja pojedem jednu bombonicu ujutro, jednu poslijepodne – taman kada mi se jede nešto slatko jer okus je, sarsen!

Ono što je važno za one koji ne smiju konzumirati gluten, bombonice su bez glutena, ne sadrže želatin niti vještačke boje i okuse.

Inovativnu I modernu liniju suplemenata u obliku gumenih bombona u Sarajevu možete kupiti u apotekama Delfin i u apoteci Medikaliz ( Zagrebačka broj 15) a uskoro i na više adresa.

Ukoliko ih isprobate, javite mi vaše utiske. Do tada, svratite na Instagram profil @healthfocusbih i podržite sjajne mlade ljude koji su konačno svjetske novitete donijeli u našu zemlju.

Čuvajte svoje zdravlje i brinite o njemu tokom cijele godine.

Do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *