Kako spavate?

Mislim da ne postoji osoba koja ne voli normalan i miran san. Također, znamo koliko je san važan za svaki segment našeg života. Od toga da kada smo naspavani smo produktivniji, sa više energije za sve obaveze koje nas čekaju u jednom danu. Kvalitetan san utiče i na naš izgled, kožu itd. Ja sam neko ko nikada nije imao problema sa snom. Uvijek sam imala kvalitetnih šest do osam sati sna što mi je bilo sasvim dovoljno da funckionišem. Isto tako, po prirodi imam nizak pritisak tako da imam osjećaj da mogu zaspati u svakom trenutku.

Ipak, postoje periodi kada jednostavno ne ide. Zaspem onda kada mi se počne spavati i to je obično između 21h i 23h radnim danom. Nakon svoje noćne rutine, nekoliko stranica omiljene knjige, spremna sam za san. Međutim, buđenje krene otprilike oko dva ili tri ujutro i do sedam kada obično ustajem san je isprekidan, da ne kažem da ponekad uopšte i ne spavam. Povezivala sam to sa tim što rano legnem na spavanje, pa probala ostati duže, ista stvar. Pokušavala sa šoljicom čaja prije spavanja, ne ide ..

Moj svaki dan je toliko intenzivan da mi obaveze i umor ne nedostaju uz koje bi na kraju dana trebalo da spavam. U principu, osnovni problem je buđenje. Taj period ne spavanja me iscrpi, budim se umorna što značajno utiče na kvalitetu na mog dana.

Koristila sam nekoliko različitih preparata, pokušavala sa tableticama mangezij noć, preparatima na biljnoj bazi, ostavljanjem telefona što dalje od mene, slušanjem različitih podcasta i dokumentaraca ali bi obično se desilo isto.

Jedan period sam pila/jela medvjediće koji su stizali iz Amerike, sve dok nisam otkrila da ekipa Healtfocusbih uz D vitamin u obliku medvjedića ima i MELATONIN. Dakle, ne pretjerujem. Dvije preeeeukusne gumene bombone petnest minuta prije spavanja su za mene spas ( iako piše jedan sat prije spavanja, vjerujte mi na riječ. Zaspem na odbrojavanjee). Poboljšava kvalitet sna i sa njima sanjam, ali fakat J. Gumene bombonice nemaju gluten, želatin, bez vještačkih boja i aroma su, tako da ukoliko ste vegeterijanac apsolutno su primjerene.

Prirodno i bez nuspojava do kvalitetnog sna uz ovaj melatonin. Iako ga svi poznajemo kao ‘’ hormon sna ‘’, melatonin ima i druge beneficije kao što su jačanje imuniteta, ublažava posljedice stresa, usporava proces starenja, posjeduje antioksidantna svojstva i pomaže ženama u regulaciji menstrualnog ciklusa.

I sve ovo ima smisla samo kad mirno i dobro spavamo.

Više informacija potražite na www.healtfocus.store a dozu dobrog sna potražite u apotekama.

Do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *