Hey, štitiš li kožu faktorom 50?

Ko o čemu ja o zaštiti kože od sunca J

Beskrajno sam sretna kad vidim da se svijest djevojčica i djevojaka promjenila, te da je sve više onih koje ne koriste solarij a na sunce izlaze isključivo sa zaštitnim faktorom. Ja sam kao i većina koristila solarij, pržila se na suncu po nekoliko sati i na tijelo nanosila isključivo ulje kako bih čim prije dobila preplanuli ten. Sad se kajem i ponekad mislim da bijele flekice možda ne bih ni imala da sam na vrijeme razmišljala o tome koliko je njega i zaštita kože važne, iako vitiligo konkretno nema previše veze sa ovim.

Znate da sam pisala nekoliko puta o tome da zaštitni faktor nanosim kad god se izlažem suncu neovisno o tome o kojem godišnjem dobu se radi, međutim sa dolaskom ljeta i visokih temperature moja zaštita kože od sunca postaje i veća te je moj saveznik proizvod sa visokim SPF faktorom.

Tokom cijelog prošlog ljeta proizvod koje sam poklonila povjerenje je Ladival, pa je logičan slijed bio da I ovo ljeto bude uz mene i moje flekice i kožu štiti od UV zračenja. U ranijim postovima sam spomenula da Hemofarm radi sjajne stvari te da su njihove tabletice za alergiju moje broj jedan, pa sam bila sigurna da sa izborom kreme za zaštitu iz njihove fabrike, neću pogriješiti.

Pored zaštite naravno, SPF faktora 50+ kod proizvoda za sunčanje važno mi je da su lagane teksture, da se lako razmazuju i da ih koža brzo upija te da ne ostavljaju masne tragove. Ladival je upravo takav. Dovoljan je jedan sloj i da sam sigurna da je koža zaštićena. Lice nikada ne sunčam, pa je cijela Ladival linija proizvoda tokom vrelih ljetnih dana samnom, a posebno za vrijeme boravka na moru.

Možete ga pronaći u svim bolje snadbjevenim apotekama i ne zaboravite da koža pamti sve. Neka SPF 50+ Ladival bude vaš zaštitni znak ovog ljeta!

Do čitanja,

EMina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *