Uz novu Norvešku formulu bez suhe kože!

Ako ste ikada imali problem sa suhom kožom, znate kolika je sreća pronaći kremu koja savršeno njeguje i obnavlja. U nekim od prvih blog postova, pisala sam o dermatitisu i svim  iskušenjima koja sam imala kroz period jako suhe kože, kože koja boli na dodir, koja se doslovno ljušti i izgleda jako ružno.

Pored terapije kortikosteroida, u tom periodu uključila sam sve dermatološke kreme koje su mi preporučune te sam tijelo nastavila njegovati isključivo derma kozmetikom i preparatima na bazi pantenola budući da on najbrže njeguje, umiruje i hidrira kožu.

Kako trenutno dermatitis držim pod kontrolom, u mojoj skincare rutini se nalaze različite kreme ali svaka prethodno provjerena i testirana. Njegujem svoju kožu redovno, trudim se da je hidriram unoseći dovoljnu količinu tečnosti ali i uz sve druge suplemente.

Ko god ima problem sa suhom kožom zna da ju sunce dodatno isuši. Ja na visoke tempterature ne izlazim bez SPF faktora ali nakon svakog tuširanja potrebna mi je dodatna njega i masniji proizvod kako bi se koža umirila i dodatno nahranila. Svojoj rutini sam od nedavno dodala i Norvešku formulu – Neutrogena cica balm koja je za mene potpuno novo otkriće.  Formula koja sadrži prirodno dobijen glicerin i umirujući pantenol, intenzivno kožu njeguje, a anketa koja je dobrovoljno sprovedena kaže da  87% ispitanika osjeća dugotrajnu hidrataciju.

Uvijek naglašavam da je koža naš najveći organ i prije nego kupimo dobar puder, potrebno je uložiti u dobru kremu. Haljinu zamjeniti za odlazak na tretman lica i njegovati se redovono i detaljno.

Samo njegovana koža je koža kakvu volim.

do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *