Svojoj rutini dodataka i vitamina sam dodala još nešto. Guess what?

Pisala sam vam post o IR koju sam oktrila u aprilu mjeseca. Od tada do danas sam na svom tijelu, koži i kosi primjetila niz promjena. Hranu sam dosta reducirala ( ima tu još posla) pa je osjećaj nadutosti i konstantnog umora skoro pa nestao. Koža mi je u jednom trenutku bila jako čudna. Pripisivala sam to stresu, velikim obavezama, stvarima koje me čekaju, međutim nakon što sam se potrudila da moj jelovnik izgleda dosta zdravije, pravilnije, da je voda moje skoro pa jedino piće uz tretmane i pravilnu njegu, izgled moje kože polako se vraća na svoje. Ono na šta je IR  najviše ostavila posljedicu jeste moja kosa. Sa kosom nikada nisam imala problem. U nekim periodima života sam je tretirala više nego danas. Jako često farbala, koristila random proizvode, mijenjala boju skoro pa svaki mjesec ( od balayage tehnike do pramenova pa farbanje). Iako se to možda nije primjetilo, moja kosa je tretirana više nego što bi trebalo.

Boja kose koju ja imam je jako zahtjevna. Farbam se jednom mjesečno i uz konsultacije sa svojom frizerkom Ismirom, kombiniramo farbanje izrastka, cijele dužine i preliv. Uz preparate bez sulfata, parabena, redovnu njegu u salonu i kod kuće te šišanje, moja kosa je bila baš onakva kakvu sam htjela. Međutim, od marta ili aprila mjeseca kada su i počele promjene u mom organizmu, moja kosa je postala potpuno drugačija. Suha, bez života, prestala je da raste. Jedino sa čim nisam imala problem je opadanje i na tome sam zahvalna. Trenutno, boja je jedino što mi se sviđa na mojoj kosi.

Pročitala sam bezbroj članaka i započela svoj proces oporavka. Uz konsultacije, nabavila sam nekoliko proizvoda – ulja i šampone za njegu, obnovu i rast kose koje koristim već neko vrijeme. Uz sve to, znam da koliko god kosu njegujem izvana, potrebna joj je njega iznutra. Logičan slijed događaja je bio da potražim dodatke prehrani koje ću da koristim naredni period kako bih ubrzala sam proces obnove ali rasta. Nakon dosta istraživanja i preporuka, odlučila sam se da svojoj rutini dodataka prehrani i vitamina dodam Skinage HAIR BOOST koji predstavlja inovativni pristup koji podržava zdrav rast i bolju kvalitetu kose. Preparati koje nanosimo na kosu a ukoliko je ona oštećena zbog različitih faktora, na izgled riješavaju naš problem, međutim da bi smo dugoročno riješili problem, potrebno je koristiti preparate koji tokom faza rasta imaju jaku strukturu bogatu aminokiselinama koje će kosu učiniti otpornom na vanjske uticaije i oblikovanje kojima je svakodnevno izložena.

Skinage hair boost predstavlja najnoviju inovaciju u brizi za zdravlje kose. . Sadrži Cynatine HNS, patentirani topljivi oblik keratina koji organizam apsorbira i ugrađuje u vlasi kose. Obnavlja popucale veze u vlasima, jača kosu, povećava joj volumen i donosi sjaj.  Keratin koji se ugrađuje u vlasi kose poboljšava primarni sastav kose, značajno smanjuje gubitak kose te podržava i ubrzava njezin rast. Kako bi pojačali djelovanje keratina, stručni je tim Yasenke u SKINAGE HAIR BOOST dodao i vitamine B kompleksa i cink. Oni dodatno doprinose sintezi aminokiselina koje izgrađuju kosu, održavaju kosu zdravom i osiguravaju joj sjajan i svilenkast izgled.

Uz Skinage hair boost, koristim i Yasenka Skinage Collagen Elagance. Nakon dugogodišnjeg osluškivanja potreba žena proizveden je ovaj čarobni napitak.

Da bi proces ugradnje kolagena u naša ispucala kolagenska vlakna bio u potpunosti učinkovit, u formulaciji Skinage Collagen Elegancea nalazi se i vitamin C, biotin i cijeli kompleks B vitamina te mineral vitalnosti naše kože, kose i noktiju cink. Oni zajedno omogućavaju pravilnu sintezu i našeg prirodnog kolagena, ali i sprječavaju perutanje kože, jačaju kosu i nokte i potiču njihov rast.

Yasenka se prva odlučila uhvatiti u koštac i s još jednim problemom koji muči mnoge ljude – nedostatkom energije kože i cijelog organizma. Ubrzani tempo života zajedno s godinama pridonosi da naša koža izgleda umorno što može uzrokovati sivilo u licu, staračke pjege i osjećaj kao da se u nama nakupilo previše štetnih tvari.

Moja avantura sa ovim proizvodima započela je prije skoro mjesec dana i plan je da intenzivno koristim proizvode naredna dva mjeseca kako bih mogla da vidim prve rezultate te da podijelim sa vama finalno iskustvo.

Proizvode je vrlo jednostavno pronaći i naručiti putem web portala www.vitashop.ba i stižu na vašu adresu u kratkom roku.

Za više detalja o samim proizvodima i rezultatima pišite mi, a novi post na ovu temu vas očekuje krajem mjeseca augusta kada ću moći i podijeliti sa vama prve rezultate konzumiranja.

Do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *