O jednoj od najljepših noći..

Ranije sam pisala postove unaprijed. Bilježila teme, zapisivala pa pratila neki redoslijed. Ponekad mrtva umorna objavljivala a onda shvatila da blog nosi naziv selflove i želim da ga pratim u potpunosti. Dobar san je dio selflova i radije ću otići u krevet ranije nego ispoštovati neki raspored koji sam sama sebi nametnula. Nekako se složilo tako da su u posljednje vrijeme moje objave uglavnom vezane za određene proizvode koje koristim i poželjela sam ove random, životne tekstove a koji se savršeno uklapaju u tematiku mog bloga.

Negdje među prvim tekstovima na blogu, pisala sam o mentalnom zdravlju, podršci, bliskim ljudima i prijateljima. Ja sam uvijek bila neko ko je bio okružen sa puno ljudi. Uvijek sam imala puno prijateljica, organizovala, skupljala, vodila računa o svakoj i uživala kad smo sve na okupu. Uvijek je nekako preovladavalo ono lijepo, dobra zabava, smijeh, razgovor i riješavanje važnih i nevažnih stvari, problema koje same sebi stvorimo ili ih umislimo.

Ja sam uvijek trudila se i pokušavala biti dobra prijateljica. Ona koja nikada neće osuditi prije nego sasluša, pronaći način da zajedno riješimo problem ako ga ima, ili satima pričati kako bi smo došle do zaključka – problema nema.

Oko sebe sam imala i imam one koje me slušaju. Zapisuju moje želje. Ne zaboravljaju meni važne datume pa se o rodjendanu koji je u oktobru počne pričati u augustu. Ove godine bilo je drugačije. Od dana kada sam najbližima saopštila da je došlo vrijeme za veliki dan, počelo se pričati o noći koju će organizirati za mene. Zamislite da imate najbolju prijateljicu koja zna svaku vašu želju, potrebu. Koja vas pita, bilježi i realizira sa – samo ako ti se svidja ako ne, tražimo dalje. Imate skoro dvadeset potpuno različitih žena. Neke su se vidjele prvi put u životu, neke obnovile kontakt jer – nisu ni znale da se poznaju. Sa nekima se ne vidite često, sa nekima ste svaki dan više od osam sati i sve dišu kao jedna sa ciljem da vam naprave noć za pamćenje. Pomno biraju poklon, razmišljaju šta će napisati u čestitku, kupuju posebnu odjeću da bi ispoštovale vašu želju i pojavile se u bijelom.

Pisala bih o njima još, ali biti će vremena.

Ostavljam ovo ovdje, kao uspomenu na meni najvažnijoj i najiskrenijoj platformi.

Hvala Vam,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *