Nedjelja je za …

Jutros sam na svom instagram profilu postavila pitanje ‘’ za šta je nedjelja? ‘’ i dobila sam nevjerovatne odgovore. Od onih ‘’ za ništa ‘’ do super kreativnih koji su i mene pokrenuli da sve ono što danas imam u glavi stavim u blog post. Nisam dugo, jel tako?

Kroz godine nedjelje su se mijenjale. Ali uvijek se svode na isto – čišćenje kuće i glave. Lijepe vikende koristim za boravak u prirodi ili uživanje na suncu. Ponekad su radne i jako produktivne, a nekad su za ležanje, drijemanje i tek poneku stranicu omiljene knjige.

Ja nedjeljom volim da planiram. Zapisujem sve ono što me čeka u narednoj sedmici, spremam se za svoje  navike koje sam stekla, motiviram za one najnovije. Spremim kuću, ali i svoju glavu. Nedjelja mi je nekako za skincare, onaj detaljan da ne žurim. Nedjeljom gledam svoje flekice. Tad imam najviše vremena.  Ponekad pronađem novu ovaj put na licu, prva, najnovija ispod mog desnog oka. Kao i sa svakom novootkrivenom bude blagi šok a onda i period prihvatanja. Po prvi put mi je drago da sam prilično svijetle puti pa je trenutno primjetim samo ja.

Nedjeljom sama sebe ali i vas podsjećam koliko je važna briga o fizičkom i mentalnom zdravlju. Koliko je važno raditi ono što vas ispunjava, čini istinski sretnima. Nedjeljom usporimo, svjesno ili nesvjesno. Jutra su laganija, noći čarobnije. Mirne glave idemo u krevet, bar ja. U toku sedmice je to drugačije. Puno obaveza i slaganje istih obično kad se smirim na jastuku.

Nedjeljom i ja a sigurna sam i vi, donosimo puno novih odluka. Iako je svaki dan sjajan za početi nešto novo, nedjeljom to možemo složiti  i krenuti – od ponedjeljka.

Jedna od mojih najboljih odluka koja je došla, a bila je nedjelja sjećam se, je da svoje zdravlje stavim na prvo mjesto. Da se okrenem svemu što će moj organizam učiniti otpornijim i zdravijim. Sretna sam što je to odluka i navika od koje nisam odustala ni danas. Skoro tri godine poslije. Nije prošao niti jedan dan a da u čašu vode nisam dodala kesicu dobrog zdravlja i imunuteta. Svim vitaminima i preparatima sam  povremeno bila vijerna pa prestajala sa korištenjem, samo od Orhthomola nisam odustala.

Energija, snaga,  imunitet i dobro zdravlje u samo jednoj kesici. Garantovano čuva od svih virusa, prehlada. Najgore, najstresnije periode života sam ‘’ pregurala ‘’ uz njega i on je defitinitvno navika i preparat od kojeg ne planiram odustati.

Jedini dodatak ishrani za koji sam apsolutno uvijek dobila preporuku od bilo kojeg ljekara i  jedini u koji sam se u potpunosti uvjerila da radi svoj posao.

Sa vama dijelim informaciju da ga možete naručiti online na www.healthmovers.ba  , te uz kod INOEEEA ostvariti 10% popusta a dostava je – besplatna.

Zahvalite mi se kasnije.

Do čitanja,

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *