Najukusniji vitamin ikad. Gdje nabaviti?

Odluka koju sam imala prošle godine da brinem o sebi, svom zdravlju i redovnom unosu vitamina, napisana je i za ovu 2023. Uvijek je dobro vrijeme za početi misliti o sebi, istraživati i cijeniti zdravlje te se boriti da organizam očuvamo zdravim.

Jedan od najvažnijih vitamina koji treba da unose osobe koje imaju vitiligo je definitivno vitamin D.

On mi je bio i prvi na listi vitamina i moje terapije. D vitamin pomaže u normalnom razvoju našeg tijela i organizma, posebno kada su u pitanju kosti i  zubi. Igra važnu ulogu kod održavanja optimalne razine zdravlja našeg imunološkog sistema. Osim toga, vitamin D je bitan organizmu jer je on ključan kod apsorpcije kalcija u crijevima te se na taj način grade čvrste kosti, posebno u ranoj dobi kod djece te ujedno kod ljudi u starijoj dobi gdje im pomaže da očuvaju dobro zdravlje kostiju.

 Stoga je bitno unositi potrebnu količinu vitamin D kako bi organizam normalno funkconirao.

Svi znamo da vitamin D dobijamo i preko izlaganja suncu. Međutim, budući da sam ja osoba koja se ne sunča, ne izlaže suncu ( u velikim količinama) za normalnu funckiju mog organizma, potrebna mi je dovoljna doza D vitamina koju unosim. Moj izbor skoro pa godinu dana je Healthfocus, zahvaljujući kojem konačno, na našem tržištu imamo vitamine u obliku gumenih bombona.

O njihovom melatoninu sam vam pričala i kunem se u njega, a D vitamin je jedan od tri proizvoda Healthfocus-a koja koristim i koji su prije svega toliko ukusni, djelotvorni i bez glutena.

 Preporučena dnevna doza su dvije bombone na koje se ja, iskreno jedvaaaaa ograničim.

Ovaj način unosa vitamina mi je mnogo jednostavniji jer prije svega su ukusni, ukoliko mi se jede nešto slatko bombonice me ‘’ zavaraju ‘’ J)) i aposlutno ih ne preskačem zbog svega navedenog.

Proizvode možete pronaći u nekoliko apoteka u Sarajevu ali su dostupni i kroz online narudžbe.

Probajte i zahvalite mi se kasnije!

Do čitanja

Emina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *